0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Alles over scheiden

Alles van A tot Z geregeld in samenwerking met:
  • Juristen
  • Mediators
  • Psychologen
  • Financieel adviseurs
Maak een afspraak

Uw gehele scheiding geregeld

De psycholoog/mediator en jurist/mediator bij wie wij u kunnen inplannen kunnen uw gehele scheiding regelen. De psycholoog/mediator stelt zich op als onafhankelijke partij en zullen in onderling overleg tot goede afspraken met u komen. Wanneer beide partners achter de afspraken staan worden deze vastgelegd in een overeenkomst (convenant). Zijn er “jonge” kinderen in het spel, dan maken zij ook een ouderschapsplan.

De financiële en juridische zaken rondom huishoudkosten, inkomen, vermogen en pensioenrechten, levensverzekeringen, alimentatie, verdeling van inboedel/huis en eventueel bedrijfsvermogen regelt de jurist, met wie de psychologen samenwerken. Op alle gebieden rondom een scheiding kunnen de psycholoog/mediator en jurist/mediator van dienst zijn.

Omdat de mediators die het proces begeleiden tevens psycholoog zijn, schenken zij meer aandacht aan de emotionele aspecten van een scheiding. Indien gewenst kunnen ze de kinderen bij de scheidingsprocedure betrekken. De psycholoog/mediator schenkt veel aandacht aan de communicatie tussen partners. Door een betere communicatie worden vervelende emoties, psychische problemen, vechtscheidingen en daarmee extra kosten voorkomen.

Kiezen: wel of geen scheiding?

Soms is het voor partners moeilijk om een keuze te maken of ze wel of niet willen scheiden. De psychologen (relatietherapeuten) bij wie wij u kunnen inplannen, kunnen helpen om een beslissing te nemen waar beide partners achter kunnen staan. Wanneer u hierover meer informatie wenst, zie onze site: www.direct-relatietherapie.nl.

De psycholoog/mediator kan onder andere helpen met onderstaande vragen rondom een scheiding: