0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

De vormen van mediation

Alles van A tot Z geregeld in samenwerking met:
  • Juristen
  • Mediators
  • Psychologen
  • Financieel adviseurs
Maak een afspraak

Relatie

Wanneer het niet lukt om de relatie te redden gaan veel mensen uit elkaar.
Bij een scheiding moeten mensen ook afspraken kunnen maken. Wanneer dit tijdens de relatie al moeizaam was zal dat tijdens de scheiding meestal niet anders zijn.

Tijdens en (soms) na een scheiding moeten mensen afspraken kunnen maken. Wanneer dit niet lukt kunnen scheidingen uitmonden in een vechtscheiding. Een slecht geregelde scheiding kan een jarenlange negatieve invloed uitoefenen en kan ervoor zorgen dat er psychische problemen ontstaan.

Een mediator kan dit alles voorkomen en de schade beperken. De mediator kan zorgen dat er afspraken gemaakt worden over omgaan met de kinderen, de verdeling van geld en bezittingen, alimentatie en pensioenen.
Een mediator van deScheidingspsycholoog kan ervoor zorgen dat jullie er samen weer uitkomen.

Familie

Ook in families kunnen conflicten voorkomen. Meestal hebben deze conflicten een diepere soms verborgen laag. Voor de buitenwereld lijkt het dat er geen problemen waren maar dit kan veranderen wanneer familieleden met elkaar in overleg moeten.

Denk hierbij aan het overlijden van een ouder en de volwassen kinderen moeten met elkaar in overleg over een uitvaart of de nalatenschap.

De mediator kan helpen conflicten te voorkomen of op te lossen. Bij een erfenis komen zakelijke en juridische onderwerpen aan bod. Bij een overlijden komen veel emoties kijken en deze moeten er niet voor zorgen dat er conflicten ontstaan.

Wel moet er aandacht zijn voor deze emoties en de mediator kan helpen deze in goede banen te leiden. De mediator kan zorgen voor vertrouwen en zo kunnen de zakelijke en juridische onderwerpen goed en vlot worden afgerond. De mediator kan ook samenwerken met andere deskundigen, denk hierbij aan een notaris zodat zaken goed op papier komen.

Buren

Vrienden kan je kiezen, helaas je buren niet. Gedoe met de buren daar zit niemand op de wachten. In je eigen huis en omgeving wil je je vrij voelen.

Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld gaan over gedrag van de kinderen of dieren van de buren. Wanneer een gesprek met de buren moeizaam verloopt of et contact wordt zelfs slechter kunnen mensen kiezen om de gesprekken te laten begeleiden door een mediator.

De mediator kan zorgen dat gesprekken weer op gang komen waardoor er afspraken gemaakt kunnen worden en iedereen weer prettig en veilig kan leven in zijn of haar leefomgeving.

Zakelijke samenwerkingen

Bij zakelijke samenwerkingen (denk bijvoorbeeld aan directeuren onderling) kan het ook voorkomen dat de neuzen niet dezelfde kant uitstaan. Een mediator kan helpen dit proces te ondersteunen en te begeleiden.

Thema’s die o.a. aan de orde kunnen komen zijn:

  • Welke kant moeten we uit met ons bedrijf?
  • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ons bedrijf op de juiste manier gaat groeien?
  • Moeten we fuseren met andere bedrijven om onze groei te verwezenlijken?
  • Hoe gaan we om met ons personeel?

Persoonlijke ambities die zakelijke partners hebben kunnen grote rol spelen in het zorgen voor verschillende ideeën. Deze ideeën/gedachten kan de mediator helpen blootleggen terwijl ze anders waarschijnlijk niet worden uitgesproken.

Werk

Op jouw werk loopt het minder lekker. Je hebt hard gewerkt maar voelt je niet voldoende gewaardeerd. De kritiek die je krijgt kan je moeilijk begrijpen want jij staat er anders in.

De laatste weken voel jij je niet meer goed en je zit ziek thuis. Dit is maar een voorbeeld wat er kan spelen op je werk.

Jij zou graag snel een oplossing willen in deze onzekere tijd. Een mediator kan je dan helpen. De mediator kan zorgen voor een veilig klimaat en zorgen dat vertrouwelijke gesprekken ook vertrouwelijk blijven. Deze kan zorgen dat er afspraken worden gemaakt die op papier gezet worden zodat jij weer duidelijkheid hebt en verder kan met je leven.

Omgekeerd kan de werkgever ons ook benaderen omdat deze ook graag goede afspraken wil maken met de werknemer.

De mediator kan werknemer en werkgever weer dichter bij elkaar brengen.

Overheid

Elke relatie die we hebben kan ervoor zorgen dat er een conflict ontstaan. Dit conflict kan ook ontstaan tussen burger en overheid. Direct naar een advocaat kan er juist voor zorgen dat het conflict groter wordt. Meestal hebben burgers zelf ook geen zin aan een langslepende rechtszaak waarin je kan belanden met de overheid.

De beste keuze is beginnen met een mediator, wie weet heb je geen jurist meer nodig om tot oplossingen te komen.

Mediation bij verschillende conflicten

Welk conflict het ook betreft de beste keuze is eerst proberen of je er met mediation uit kan komen. De mediator stelt zich onpartijdig op en is een neutrale derde partij die het proces kan begeleiden. Jullie onderzoeken waar het probleem ligt en hoe je dit samen op kunt lossen.

Daarnaast is mediation goedkoper dan juridisch zaken laten uitzoeken en uitvechten.

Uit onderzoek blijkt ook dat mensen meer tevreden zijn na een mediation-traject dan na een juridische procedure.